Voor de webversie, klik hier.
Intake wordt begeleiden. AMN Intaketest wordt AMN Talentscan

Vanaf komend schooljaar krijgt de AMN Intaketest een nieuwe naam: de AMN Talentscan. Wat betekent dit en wat verandert er? Dat lees je in deze nieuwsbrief. 

In het schooljaar 2018/2019 mogen studenten met de juiste vooropleiding onvoorwaardelijk de opleiding volgen die zij kiezen. Een goede begeleiding in de dagelijkse praktijk is dan belangrijker dan ooit.

Maar wat is de beste begeleiding voor de student? En welke informatie heb je daarvoor nodig? Met de informatie van de AMN Talentscan geef je de begeleiding van studenten een vliegende start. Daarnaast leg je ook een stevige basis voor de begeleiding in de jaren daarna.

Waarom heet de AMN Intaketest volgend schooljaar de AMN Talentscan?

De AMN Intaketest heet vanaf komend schooljaar AMN Talentscan. Daarmee benadrukken we dat het niet gaat om dat ene moment (de intake), maar om het ontwikkelen van talenten tijdens de hele schoolloopbaan. Maar dat is niet het enige dat verandert. De AMN Talentscan geeft straks nog meer informatie om studenten goed te coachen en te begeleiden. Het is ook uitermate geschikt voor het bepalen van het voorlopig- en bindend studieadvies. 

Wat verandert er?

De naam verandert, maar aan de essentie verandert niets. We voegen persoonlijkheidsfactoren toe en laten meer detail zien op bestaande factoren. De matrix begeleidingsstijlen wordt nauwkeuriger. Hierdoor heb je vanaf volgend schooljaar nog meer informatie over de studenten. De resultaten van de AMN Talentscan zijn nog steeds te vergelijken met de resultaten van de AMN Intaketest.

De AMN Talentscan is een perfect startpunt voor de begeleiding van studenten. In combinatie met de gemengde leergang AMN Studiecoach leer je alles over begeleidingsstijlen, gesprekstechnieken, het geven van feedback en nog veel meer. Deze leergang start dit najaar. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina over AMN Studiecoach op onze website. 

AMN Talentscan: ook in andere talen

Wist je dat de AMN Talentscan ook af te nemen is in o.a. het Arabisch, Engels, Duits en Farsi? Steeds meer mbo-opleidingen en gemeenten maken gebruik van onze Talentscan in vreemde talen.

Heb je vragen of wil je meer weten?

In augustus en september geven wij meer informatie over deze verandering. Heb je nu al meer vragen? Bel ons dan op 026 3557332 of stuur een e-mail naar info@amn.nl.

Een fijne vakantie namens iedereen bij AMN!

Je ontvangt deze e-mail van AMN, De Wetstraat 1, 6814 AN Arnhem.
T: 026 355 7333 E: info@amn.nl W: www.amn.nl afmelden